ALKOHOLFRI VIN
Ikke et vondt ord om mineralvann og eplesaft – men når vin serveres i hyggelig lag, er det ikke nødvendig å lage synlig forskjell i glassene. Med alkoholfri vin vil samtlige gjester føle seg mer inkludert i fellesskapet. Skål for det!
Vær inkluderende og kjørbar!
Avalkoholisert vin egner seg for alle i mange sammenheng f.eks. avholdsfolk, de som teller kalorier, sjåfører, gravide og de som av religiøse grunner ikke drikker alkoholI maten, til maten eller alene
Carl Jung bruker førsteklasses viner som varmes opp til punktet hvor alkoholen fordamper. På den måten beholdes den autentiske smaken av kvalitetsvinen. Dermed kan du nyte dagen idag
– óg dagen derpå!
Vinen passer utmerket i matlaging og marinering!
– den gir en god smak og gir samme resultat som en vin med alkohol.
Inneholder 2/3 færre kalorier enn tradisjonell vin (30 mot 100) og under 0,1% alkohol (like lite som i en yoghurt).
CABERNET SAUVIGNON
Sammen med din favoritt biff på grillen passer Cabarnet Savignon utmerket.
Kun ca. 19 kalorier
pr 100 ml
Drikketemperatur
ca 16-18 grader C.
MERLOT
Sammen med en okserague er denne
Merlot vinen en perfekt kombinasjon.
Kun ca. 22 kalorier
pr 100 ml
Drikketemperatur
ca 16-18 grader C.
CABERNET SAUVIGNON
Sammen med din favoritt biff på grillen passer Cabarnet Savignon utmerket.
Kun ca. 19 kalorier
pr 100 ml
Drikketemperatur
ca 16-18 grader C.
MERLOT
Sammen med en okserague er denne Merlot vinen en perfekt kombinasjon.
Kun ca. 22 kalorier
pr 100 ml
Drikketemperatur
ca 16-18 grader C.
Bordelaisesaus
Denne rødvinsausen egner seg meget bra til biff/helstekt indrefilet.
10 stk charlottenløk eller 2 stk vanlige løk. Disse finhakkes og svisjes med smør/rapsolje
1 laubærblad smuldres i løken litt kvernet hel pepper + litt timian
4 dl rød alkoholfri vin. Merlot eller Cabernet Sauvignon Dette kokes (reduseres)
til ½ mengde.
Tøm grunnsausen (se egen oppskrift) oppi, tilsett litt buljongpulver og la det småkoke ca 20 minutter.
Sausen må siles før den serveres.
Serveringstips: Ha gjerne litt hakket margbein av okse over biffen/indrefilen før servering.
RIESLING FEINHERB
Vinen nytes til skalldyr,
fisk og hvitt kjøtt.
Kun ca. 16 kalorier
pr 100 ml
Drikketemperatur
ca 6-8 grader C.
CHARDONNAY
Vinen går bra til skalldyr, fisk og hvitt kjøtt som svinekjøtt.
Utmerket til salater og lette smørbrød og noen kinesiske og indiske retter.
Kun ca. 19 kalorier
pr 100 ml
Drikketemperatur
ca 6-8 grader C.
RIESLING FEINHERB
Vinen nytes til skalldyr,
fisk og hvitt kjøtt.
Kun ca. 16 kalorier
pr 100 ml
Drikketemperatur
ca 6-8 grader C.
CHARDONNAY
Vinen går bra til skalldyr, fisk og hvitt kjøtt som svinekjøtt.
Utmerket til salater og lette smørbrød og noen kinesiske og indiske retter.
Kun ca. 19 kalorier
pr 100 ml
Drikketemperatur
ca 6-8 grader C.
Beurre Blanc
Denne smørsausen egner seg meget bra til hvit fisk f.eks flyndre og kveite.
10 stk charlottenløk.
– finhakkes og svisjes med smør/rapsolje.
4 dl hvit alkoholfri vin.
– Riesling eller Chardonnay.
Hvit pepper, salt og litt fiskebuljong.
Flyndrefile eller kveite dampes i denne kraften.
Ta opp fisken og fortsett med sausen.
250 gr værselstemperert smør tilsettes litt av gangen og piskes inn i sausen.
Serveringstips: Grønn asparges med duchessepotet.
SCHLOSS BOSSENBURG
En utmerket halvtørr avalkoholisert musserende vin (bobler) av Chardonnay druen som egner seg som en apretif (skåling) og går utmerket til mat.
Kun ca. 24 kalorier pr 100 ml
Drikketemperatur ca 6-8 grader C.
SCHLOSS BOSSENBURG
En utmerket halvtørr avalkoholisert musserende vin (bobler) av Chardonnay druen som egner seg som en apretif (skåling) og går utmerket til mat.
Kun ca. 24 kalorier pr 100 ml
Drikketemperatur ca 6-8 grader C.