ALKOHOLFRI VIN

Ikke et vondt ord om mineralvann og eplesaft – men når vin serveres i hyggelig lag, er det ikke nødvendig å lage synlig forskjell i glassene. Med alkoholfri vin vil samtlige gjester føle seg mer inkludert i fellesskapet. Skål for det!

Last ned vår brosjyre her!

Vær inkluderende og kjørbar!

Avalkoholisert vin egner seg for alle i mange sammenheng f.eks. avholdsfolk, de som teller kalorier, sjåfører, gravide og de som av religiøse grunner ikke drikker alkohol

I maten, til maten eller alene

Carl Jung bruker førsteklasses viner som varmes opp til punktet hvor alkoholen fordamper. På den måten beholdes den autentiske smaken av kvalitetsvinen. Dermed kan du nyte dagen idag
– óg dagen derpå!

Vinen passer utmerket i matlaging og marinering!

– den gir en god smak og gir samme resultat som en vin med alkohol.

Inneholder 2/3 færre kalorier enn tradisjonell vin (30 mot 100) og under 0,1% alkohol (like lite som i en yoghurt).

CABERNET SAUVIGNON

Sammen med din favoritt biff på grillen passer Cabarnet Savignon utmerket.

Kun ca. 19 kalorier
pr 100 ml

Drikketemperatur
ca 16-18 grader C.

MERLOT

Sammen med en okserague er denne
Merlot vinen en perfekt kombinasjon.

Kun ca. 22 kalorier
pr 100 ml

Drikketemperatur
ca 16-18 grader C.

CABERNET SAUVIGNON

Sammen med din favoritt biff på grillen passer Cabarnet Savignon utmerket.

Kun ca. 19 kalorier
pr 100 ml

Drikketemperatur
ca 16-18 grader C.

MERLOT

Sammen med en okserague er denne Merlot vinen en perfekt kombinasjon.

Kun ca. 22 kalorier
pr 100 ml

Drikketemperatur
ca 16-18 grader C.

Bordelaisesaus

Denne rødvinsausen egner seg meget bra til biff/helstekt indrefilet.

10 stk charlottenløk eller 2 stk vanlige løk. Disse finhakkes og svisjes med smør/rapsolje

1 laubærblad smuldres i løken litt kvernet hel pepper + litt timian

4 dl rød alkoholfri vin. Merlot eller Cabernet Sauvignon Dette kokes (reduseres)
til ½ mengde.

Tøm grunnsausen (se egen oppskrift) oppi, tilsett litt buljongpulver og la det småkoke ca 20 minutter.

Sausen må siles før den serveres.

Serveringstips: Ha gjerne litt hakket margbein av okse over biffen/indrefilen før servering.

RIESLING FEINHERB

Vinen nytes til skalldyr,
fisk og hvitt kjøtt.

Kun ca. 16 kalorier
pr 100 ml

Drikketemperatur
ca 6-8 grader C.

CHARDONNAY

Vinen går bra til skalldyr, fisk og hvitt kjøtt som svinekjøtt.
Utmerket til salater og lette smørbrød og noen kinesiske og indiske retter.

Kun ca. 19 kalorier
pr 100 ml

Drikketemperatur
ca 6-8 grader C.

RIESLING FEINHERB

Vinen nytes til skalldyr,
fisk og hvitt kjøtt.

Kun ca. 16 kalorier
pr 100 ml

Drikketemperatur
ca 6-8 grader C.

CHARDONNAY

Vinen går bra til skalldyr, fisk og hvitt kjøtt som svinekjøtt.
Utmerket til salater og lette smørbrød og noen kinesiske og indiske retter.

Kun ca. 19 kalorier
pr 100 ml

Drikketemperatur
ca 6-8 grader C.

Beurre Blanc

Denne smørsausen egner seg meget bra til hvit fisk f.eks flyndre og kveite.

10 stk charlottenløk.
– finhakkes og svisjes med smør/rapsolje.

4 dl hvit alkoholfri vin.
– Riesling eller Chardonnay.

Hvit pepper, salt og litt fiskebuljong.

Flyndrefile eller kveite dampes i denne kraften.

Ta opp fisken og fortsett med sausen.

250 gr værselstemperert smør tilsettes litt av gangen og piskes inn i sausen.

Serveringstips: Grønn asparges med duchessepotet.

SCHLOSS BOSSENBURG

En utmerket halvtørr avalkoholisert musserende vin (bobler) av Chardonnay druen som egner seg som en apretif (skåling) og går utmerket til mat.

Kun ca. 24 kalorier pr 100 ml
Drikketemperatur ca 6-8 grader C.

SCHLOSS BOSSENBURG

En utmerket halvtørr avalkoholisert musserende vin (bobler) av Chardonnay druen som egner seg som en apretif (skåling) og går utmerket til mat.

Kun ca. 24 kalorier pr 100 ml
Drikketemperatur ca 6-8 grader C.